Kutálení nohy s míčem

Rate this post

Navíc díky cvičení se v našem mozku tvoří nové buňky, které zlepšují paměť a procesy učení. Pravidelné cvičení je důležité především pro lidi, jejichž životní styl nebo práce vyžaduje soustředění a kreativitu – cvičením se také rozvíjí hipokampus, který hraje velmi důležitou roli v našem mozku.

Chrání před nemocemi nervového systému

Po celou dobu je organismus mezi sebou propojen různými závislostmi, které tvoří koherentní a logický celek. Když mozek začne absorbovat zvýšený průtok krve, vytvoří také schopnost aktivovat nebo deaktivovat určité geny v průběhu času.

Pravidelný trénink také chrání před poškozením mozku způsobeným stárnutím a také před mozkovými příhodami a mikroúdery (těmi, které jsou přímo nepostřehnutelné).
Zvyšují libido

Fyzická aktivita zvyšuje hladinu libida, která je zodpovědná za chuť na sex a potěšení z pohlavního styku. Ukazuje se, že homepage pravidelné cvičení jógy, silových či kardio cvičení výrazně zvyšuje hladinu libida. Zvyšuje také sebevědomí při sexuálních kontaktech a zvyšuje průtok krve do reprodukčních orgánů.
Odstraňují stres

  • Již 30 minut denní aktivity snižuje stresové hormony a zvyšuje pocit relaxace.
  • Fyzická aktivita také zvyšuje hladinu norepinefrinu v mozku, což ovlivňuje nejen fyzickou, ale i duševní výkonnost.
  • Čím nižší je hladina kortizolu v krvi, tím větší je pocit uvolnění, úlevy a klidu.

Trénink pro mozek – ukázková cvičení

Trénink, který stimuluje práci mozku a má pozitivní vliv na myšlenkové pochody, by měl mít pozitivní vliv na práci nervového systému. Tréninková sestava by proto měla sestávat zejména z funkčních cvičení zlepšujících pohybovou koordinaci, rovnováhu a propriocepci (nalézání těla v prostoru). Hraje velmi důležitou roli při spolupráci obou mozkových hemisfér.

trenink-pro-mozek-ukazkova-cviceniTrénink ke zlepšení kognitivních funkcí by měl probíhat soustředěně. Zde je nejdůležitější kvalita, nikoli počet opakování. Během tohoto tréninku dobře poslouží poslech vaší oblíbené hudby nebo trénink venku.

Pokud je pro vás některý z cviků příliš obtížný – zjednodušte si je, a poté přejděte na stále obtížnější varianty.

Pokud například nemůžete najít rovnováhu při polykání, jděte výš nebo se držte zdi nebo okenního parapetu. A co je nejdůležitější, nezapomeňte dýchat klidně, plynule.

Umístěte míč pod nohu a pohybujte s ním dynamickými pohyby. Pokuste se masírovat chodidlo ve všech směrech: ze strany, uprostřed a zevnitř. Nezapomeňte tlačit dolů docela silně, ale ne příliš silně – snižte tlak, když cítíte příliš velké nepohodlí.